یادداشت روز : شرحی بر شخصیت و زندگی بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا ( س) « فاطمه زهرا (س) ، بانوی آب و آینه »

فاطمه علیهاسلام در خانه رسول خدا بزرگ شد و با مجاهدات و تلاش پیگیرش، تحت تربیت رسول مكرم، به مقامات بلند معنوی دست یافت؛ به‌طوری كه در ستایش او چندین آیه قرآنی نازل شد.

1396/11/11
|
16:05

سال چهارم بعثت بود كه خداوند اراده فرمود به پیامبر گرامی‏اش هدیه‏ای بهشتی و تحفه‏ای گرانبها عطا فرماید؛ دختری كه نسل پاك رسول خدا از طریق او تكثیر گردد. برای دریافت این هدیه الهی، مقدماتی لازم بود. لذا از جانب حضرت حق دستورات لازم برای آمادگی رسول خدا و خدیجه داده شد و سپس فاطمه علیهاسلام در بیستم جمادی الثانی سال پنجم بعثت، در سرزمین توحید، مكه معظمه ، متولد شد و دنیا را به نور وجود خود منوّر ساخت.
فاطمه علیهاسلام در خانه رسول خدا بزرگ شد و با مجاهدات و تلاش پیگیرش، تحت تربیت رسول مكرم، به مقامات بلند معنوی دست یافت؛ به‌طوری كه در ستایش او چندین آیه قرآنی نازل شد. فاطمه علیهاسلام چنان جایگاه بلندی در قلب پیامبر اكرم پیدا كرد كه محبت و شیفتگی رسول خدا نسبت به او زبانزد خاص و عام شد و تعبیرات بسیار بلند و لطیفی از زبان رسول خدا نسبت به آن گوهر تابناك تراوش نمود.
او با سختی‌ها و مشكلات فراوان بزرگ شد و هنوز یكی دو سال بیشتر از عمر شریفش نگذشته بود كه با پدر بزرگوارش در شعب ابوطالب گرفتار تحریم اجتماعی بت ‏پرستان شد و در حدود پنج سالگی كه از آن محاصره نجات یافت، مادر مهربانش را از دست داد. در هشت سالگی مجبور به هجرت به مدینه شد.
او در جریان غصب فدك و دفاع از خلافت امام علی(ع) خطبه‌ای خواند كه به خطبه فدكیه معروف است. فاطمه(س) اندكی پس از رحلت پیامبر(ص) ، در بستر بیماری افتاد و پس از مدت كوتاهی در 3 جمادی‌الثانی سال 11 هجری قمری در مدینه به شهادت رسید. پیكر دختر پیامبر(ص) به سفارش خودش شبانه و مخفیانه دفن شد و قبرش هیچ‌گاه مشخص نشد.درباره ی زمان شهادت آن بانوی بزرگ اختلاف نظر وجود دارد ، در منابع شیعه، مشهور دو قول است كه یك 75 روز و دیگری 95 روز بعد از ارتحال حضرت خاتم صلی الله علیه وآله و سلم هست كه بر این مبنا در حقیقت 13 جمادی الاول و 3 جمادی الثانی را ذكر می‌كنند. .
سوره كوثر، آیه تطهیر، آیه مودت و آیه اطعام و احادیثی چون حدیث بِضعه و حدیث لولاك در شأن و فضیلت فاطمه نازل و نقل شده‌اند. در روایات آمده است پیامبر(ص) فاطمه را برترین زن در دو عالم معرفی كرده و خشم و خشنودی او را خشم و خشنودی خداوند دانسته است.

دسترسی سریع