تغییر رویكرد دستگاه‌ها در حوزه فرهنگ برای «تحقق شعار سال ضروری است

مدیر رادیو فرهنگ تغییر نگرش و رویكرد دستگاه‌ها در حوزه فرهنگ‌را برای تحقق شعار سال، ضروری دانست.

1404/02/03
|
10:45

دكتر سیدمرتضی كاظمی دینان، مدیر شبكه رادیویی فرهنگ، درگفت‌وگو با برنامه «رهنمون» با موضوع «راهكارهای تحقق شعار سال در عرصه فرهنگ» گفت: با توجه به تاكیدات و تعابیر جدی مقام معظم رهبری در خصوص فرهنگ مبنی بر اینكه «همه چیز مترتب بر فرهنگ است»، باید دغدغه، اولویت و باور همه دستگاه‌ها این باشد، كه تولیدات فرهنگی و صنایع خلاق هم به لحاظ هویت فرهنگی و هم به لحاظ مباحث مادی، ارزآوری، رشدتولید و كارآفرینی، ارزشمند هستند؛ چراكه امروزه بسیاری كشورها از تولیدات فرهنگی برای انتقال فرهنگ، هویت، ارزش‌های فرهنگی و افزایش نفوذ فرهنگیشان استفاده می‌كنند.
وی ادامه داد: این موضوع كه «صنایع فرهنگی» ، «یك كالای زینتی و تجملاتی» نیست،باید برای همه مسئولان ، درونی و نهادینه شود و این نگاه باید از طریق «تغییر باورها» و نیز «معرفی اهمیت این صنایع» اصلاح شود.
كاظمی دینان راه اندازی «نهضت مطالبه‌گری مردمی در حوزه فرهنگ» را گامی دیگر در جهت تحقق شعار سال عنوان كرد و افزود : صنایع فرهنگی اساساً از ایده، احساسات و تراوشات ذهنی افراد خلاق، علاقمندان و اصحاب فرهنگ شكل می‌گیرد، لذا می‌توان گفت «پایه و اساس این صنایع، خود مردم هستند» كه با همراهی و یاری مسئولان در حوزه‌های مختلف قانونگذاری، اجرایی و نظارتی می‌توان «نهضت مطالبه‌گری مردمی» در این عرصه را، راه اندازی كرد.
وی درباره اهمیت این نوع مطالبه گری بیان داشت :این نهضت، باعث می‌شود كه تصمیم گیران و سیاستگذاران حوزه فرهنگی، با جدیت وارد عرصه شوند و تصمیمات درست و اساسی را اتخاذ كنند.
مدیر رادیو فرهنگ رسیدن به اهداف برنامه هفتم توسعه را نیازمند «اجرا و نظارت دقیق» دانست و گفت: برای اجرای برنامه‌های هفتم توسعه باید زیرساخت‌های لازم فراهم شود، كه اتفاقاً مشاركت مردمی در این زمینه بسیار اثرگذار است؛ بطور مثال در زمینه صنعت گردشگری باید قوانین و مجراهای فعالیت مردمی فراهم شود، كه مردم بجای تبدیل سرمایه خود به سكه و ارز، در عرصه صنایعی چون هتلداری، غذا، خدمات توریستی، صنایع دستی ورود و سرمایه‌گذاری كنند.
وی با اشاره به حضور 35 میلیون بازیگر حوزه بازی‌های رایانه‌ای در كشور گفت: عرصه بازی‌های رایانه‌ای، اسباب بازی، پویانمایی و... طیف و ظرفیت وسیعی در كشور دارد كه اگر زمینه سازی و قوانین حمایتی و تشویقی لازم فراهم شود، قطعاً ما با ارتقاء سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع فرهنگی مواجه خواهیم شد.
كاظمی‌دینان افزود: كتاب و نشر از عرصه‌های مهم صنایع فرهنگی است و شایسته است مسئولان شرایط را برای ناشران تسهیل كنند كه بتواند محصولاتشان را در عرصه ملی و بین المللی بهتر معرفی كنند.
وی همچنین با تاكیدبر «ایجاد تعادل بین ارزش‌های سنتی و نوآوری‌های فرهنگی» گفت: زمینه‌های فرهنگی موجود در كشور و ارزش‌های اصیل موجود در كشورمان زمینه بسیار مثبت و مهیایی برای پیوند با نوآوری‌ها دارد؛ بطور مثال موسیقی سنتی و اصیل ایرانی ظرفیت عظیمی برای ورود به بازار جهانی دارد كه اتفاقاً می‌تواند ارزآوری و سرمایه‌گذاری در این عرصه داشته باشد، ولی متاسفانه زمینه‌ای برای معرفی موسیقی اصیلمان به ایران و جهان فراهم نساخته‌ایم و راهكار آن همین است كه بین موسیقی اصیلمان با فناوری و نوآوری‌ها پیوند برقراركنیم.

دسترسی سریع