میراث سیمین

گفتگو با محمد حسین حسینی دبیر پنجمین جایزه ادبی سیمین در برنامه ققنوس

1402/11/14
|
19:33

حسینی در این برنامه ابتدا در مورد سیمین دانشور صحبت كرد و گفت :
ادبیات داستانی، به‌ویژه رمان، بازتاب‌دهنده واقعیات اجتماعی است. هر تحولی در نهادهای یك كشور بر بخش‌های فرهنگی و ادبی آن بیشتر اثر می‌گذارد. همان‌گونه كه منتقدان ادبی معتقدند: «اثر ادبی پیش از هر چیز در سنت زبانی و ادبی جای می‌گیرد و سنت زبانی و ادبی نیز به نوبه خود محاط در اقلیم فرهنگ عمومی است و با اوضاع عینی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، ارتباطش باواسطه‌تر است. البته قلمروهای فعالیت بشری همگی با یكدیگر در ارتباط‌اند.
شاعر متعهد یا به تصویر كشیدن مسائل اجتماعی و سیاسی و فرهنگی، نوعی آگاهی و بیداری در مخاطب به‌وجود می‌آورد و با ایجاد انگیزه در وی كمكش می‌كند تا رذایل اخلاقی را، كه مطرود جامعه است، كنار بگذارد و فضایل اخلاقی را، كه مورد پسند جامعه است، به مرحله اجرا درآورد. سیمین دانشور یكی از همین نویسنده های متعهد زمان بود. حسینی در ادامه افزود :
پنجمین دوره جایزه داستان‌نویسی سیمین به منظور شناسایی و حمایت از داستان‌نویسان جوان و حمایت از نوقلمان از سوی موسسه فرهنگی هنری راوی و انجمن ادبی سیمین برگزار می‌شود. محمدحسین حسینی مدیرعامل این موسسه با تبیین اهداف كلی جایزه ادبی سیمین گفت: توسعه فرهنگ مطالعه و كتابخوانی، حمایت از استعدادهای داستان‌نویسی، تجلیل از بانوی بزرگ داستان‌نویسی ایران سیمین دانشور و تشویق استعدادهای نوظهور نویسندگی و انگیزه‌بخشی به نوقلمان از جمله اهداف این جشنواره است.

دبیر جشنواره ادبی سیمین ادامه داد: علاقه‌مندان می‌توانند داستان خود را با موضوع آزاد و بدون هیچ محدودیت موضوعی خاصی به دبیرخانه این جشنواره ارسال كنند. آثار ارسالی كه به لحاظ رعایت شرایط اولیه مورد تایید قرار گیرد در مرحله بعد توسط هیات داوران شامل سودابه فرضی‌پور داستان‌نویس و منتقد، سعیده اسداللهی مدرس دانشگاه، شهرام احمدزاده مدرس دانشگاه، مهدیه كوهی‌كار داستان‌نویس و محمدحسین حسینی منتقد و داستان‌نویس مورد بررسی و داوری قرار می‌گیرد. حسینی در ادامه افزود : یكی از دغدغه های موسسه ادبی سیمین زمینه سازی برای رشد جوانان داستانویس و ایجاد نشاط و پویایی در میان نسل جدید ادبیات داستانی با برگزاری دوره ها وكارگاه های آموزشی داستان نویسی در سطح تهران و مراكزاستان ها است.

مهلتِ ارسال آثار: 29 اسفند 1402

اعلامِ آثارِ منتخبِ مرحله اول: اواسط فروردین 1403 اعلامِ آثارِ برگزیده و اختتامیه: 8 اردیبهشت 1403 مصادف با بزرگداشت بانو سیمین دانشور.

دسترسی سریع