لزوم قصه‌گویی برای كودكان

بررسی "لزوم قصه‌گویی برای كودكان" در برنامه "كتاب فرهنگ"

1402/11/12
|
09:10

زهرا كلاته، روانشناس و مشاور كودك، درگفتگو با برنامه "كتاب فرهنگ" با موضوع "لزوم قصه‌گویی برای كودكان" قصه‌گویی را ابزاری برای رشد ذهنی و تكامل كودك دانست و گفت: بطور كلی قصه و داستان برای كودكان جذاب و مفید و ارزشمند است، و اگر قصه ها برگرفته از ادبیات كهن و غنی فارسی باشد، ارزشمندتر است.
وی افزود: "داستان‌های كهن ادبیات فارسی" نسبت به داستان‌های دیگر، مزیت‌های بیشتری دارد؛ زیرا مهارت‌های زبانی كودك را تقویت می‌كند، و به او كمك میكند تا از كلمات فارسی بهتر استفاده كند. همچنین مهارت‌های خواندن و نوشتن كودك بیشتر، و دایره واژگان او نیز وسیع‌تر می‌شود، لذا ارتباط برقراركردن و اثرگذاری در محیط‌های اجتماعی، برایش آسان‌تر خواهد بود.
كلاته با اشاره به علاقه كودكان به داستان‌های اساطیری و افسانه‌ای و آنها كه حیوانات شخصیت اصلی هستند، گفت: در قصه‌های فارسی، ما مفاهیم اجتماعی و اخلاقی را به كودكان آموزش می‌دهیم، و این روش، به آنها كمك می‌كند مفاهیمی؛ مثل همدلی، دوستی، و احترام به یكدیگر را درك كنند، و این مهارت‌ها در آنها تقویت شود. حكایت‌های فارسی، بچه‌ها را به تصور دنیاهای جدید، و كشف راه‌حل‌های خلاقانه برای مواجهه با مسائل مختلف وامیدارد.
وی همچنین با اشاره به وجود پیام‌های ارزشمند اخلاقی در قصه ها و افسانه های كهن فارسی گفت: در افسانه‌های ما، خیر، نیكی و زیبایی، اصل و ارزش است، و همیشه خوبی بر بدی پیروز می‌شود، به همین دلیل این ارزشهای اخلاقی در كودك نهادینه می‌شود.
این روانشناس درپایان با تاكیدبر "قصه‌گویی از روی كتاب" برای كودك گفت: در "قصه گویی از روی كتاب"، ضمن اینكه كودك به كتاب علاقمند میشود، امكان تست بینایی برای كودك فراهم می‌شود و هوش تصویری كودك فعال می‌شود، لذا توصیه می‌شود والدین حتماً برای كودكان قصه بگویند. بخاطرسپردن شخصیت داستان و نكات كلیدی حكایت‌ها، برای تقویت حافظه كودك بسیار مفید است، و خلاقیت كودك را هم برای داستان سرایی، و هم برای مواجهه با مسائل روزانه زندگی افزایش می‌دهد.

دسترسی سریع