دكترحسین ابراهیمی مقدم: افرادی كه زیاد از فضای مجازی استفاده میكنند، بیش از دیگران دچار افسردگی میشوند.
دكتر حسین ابراهیمی مقدم، روانشناس و استاد دانشگاه، درگفتگو با برنامه «صبح به وقت فرهنگ» گفت: تحقیقات نشان میدهد افرادی كه زیاد از فضای مجازی استفاده میكنند، بیش از دیگران دچار افسردگی میشوند.
وی در تشریح دلایل این افسردگی گفت: از آنجا كه كاربران، در فضای مجازی غالبا شاهد «لحظات خوب و خوش دیگران» هستند و این «لحظات» را با «كل زندگی خود» مقایسه میكنند به مرور دچار افسردگی میشوند. حال آنكه افراد غالباً در فضای مجازی، لحظات خوش با حس و حال خوش را به نمایش میگذارند، كه اكثرا واقعی و همیشگی نیست بلكه برشی كوچك از زندگی آنهاست كه گاه نازیبا، ناآرام و یا فریبكارانه است.
دكتر ابراهیمی مقدم ناكامیها،عقدهها، تعارضها، یا حتی انگیزهها و اهداف نادرست و فریبكارانه را از جمله دلایل اقدام به نمایش لحظاتی خاص از زندگی برخی افراد برشمرد و گفت: در بسیاری موارد این لحظات خوش به نمایش گذاشته شده، واقعی نیست و در صورت واقعی بودن، همیشگی نیست، چراكه زندگی سرشار از لحظات هم خوشی و هم ناخوشی است.
وی افزود: فضای مجازی فرصت نقاب زدن،نقش بازی كردن، و پنهان كردن خود واقعی، را برای افراد فراهم میكند لذا راستی آزمایی هر فضا یا فرد خاص در فضای مجازی، پیش از اعتماد به آنها ضروری است.
دكتر ابراهیمی همچنین تاكید كرد:
افزایش سواد رسانهای،
بررسی منابع پیامها،
استفاده از منابع دست اول،
و نیز اهتمام به استفاده از منابع مكتوب و مستند علمی از راهكارهای جلوگیری از اغفال و فریب خوردن و مورد سؤاستفاده واقع شدن در فضای مجازی است.