از غزه تا قدس

معرفی كتاب از غزه تا قدس؛این كتاب به جلوه‌های كارآمدی گفتمان مقاومت اسلامی در فلسطین می‌پردازد.

1402/08/20
|
13:24

مسئلهٔ قدس و فلسطین در سدهٔ اخیر مهم‌ترین مسئلهٔ جهان اسلام را به خود اختصاص داده است. از سویی انقلاب اسلامی با پرچم‌داری مبارزه با نظام سلطه و حمایت از محرومان و مظلومان، موضوع فلسطین را در اولویت نخست مسائل كشور ما در حوزهٔ سیاست خارجی قرار داده‌است. علاوه بر این‌ها، مسئلهٔ فلسطین و قدس نه تنها از جنبهٔ آرمانی و اعتقادی، بلكه از منظر امنیت ملی و راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران در درجهٔ بالایی از اهمیت قرار می‌گیرد.پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، با اندیشه‌های الهی امام راحل عظیم‌الشأن (ره)، شاهد بروز تحولی عمیق و مبنایی در مواجهه با رژیم صهیونیستی هستیم و آن ظهور و بروز مقاومت اسلامی لبنان، ملهم از انقلاب اسلامی است. این مقاومت اسلامی، ماشین نظامی صهیونیست‌ها را در جنوب لبنان زمین‌گیر كرد و برای نخستین بار، افسانهٔ شكست ناپذیری آن را نقش بر آب ساخت.

این كتاب به تحلیل گفتمان انقلاب و تاثیرش بر فلسطین می‌پردازد.

خواندن كتاب از غزه تا قدس را به چه كسانی پیشنهاد می‌كنیم
این كتاب را به تمام علاقه‌مندان به علوم سیاسی و روابط بین‌الملل پیشنهاد می‌كنیم

بخشی از كتاب از غزه تا قدس
بهبود مناسبات داخلی رژیم صهیونیستی

صهیونیست‌ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی و شكل‌گیری گفتمان مقاومت اسلامی در لبنان -كه به عقب‌نشینی از جنوب لبنان انجامید- در مسائل راهبردی پیش روی این رژیم همچون توسعه‌طلبی دو نوع رویكرد و گفتمان مختلف را در پیش‌گرفته است كه عبارت‌اند از:

گفتمان بسط محور و گفتمان حفظ محور. گفتمان بسط محور بر پایهٔ آموزه‌های سنتی توسعه‌طلبانه صهیونیسم، آرزوی «نیل تا فرات» را در سر می‌پرورانند و مرزهای كنونی سرزمین‌های اشغالی را برای این رژیم كافی نمی‌داند. بااین‌حال گفتمان «حفظ محور» كه بعدها شكل‌گرفته است، برخلاف آرمان‌های صهیونیسم كه بر تقدس سرزمین‌های باستانی شرق بیت‌المقدس و كرانه باختری و الحاق آنان به اسرائیل تأكید داشت و آن‌ها را زادگاه دو قوم كهن یهودی یعنی «یهودا» و «سامره» می‌دانست، بر عقب‌نشینی نیروهای رژیم صهیونیستی از سرزمین‌های اشغالی و واگذاری كرانه باختری به فلسطینی‌های اصرار ورزید. شكل‌گیری گفتمان «حفظ محور» و «پساصهیونیسم» چالش بزرگی را در درون رژیم صهیونیستی به وجود آورد، به‌گونه‌ای كه در رقابت‌های انتخاباتی سال 1992 «اسحاق رابین» تأكید كرد كه هرگز نمی‌گذارد بر سر «یهودا» و «سامره» (كرانه باختری) معامله صورت پذیرد. در سال 1993 «اسحاق رابین» مفاد معاهده صلح «اسلو» مبنی بر واگذاری كرانه باختری به اعراب و پذیرش حكومت خودگردان فلسطینی را امضاء كرد و پس‌ازآن به دست یك جوان افراطی صهیونیست به نام «ایگال امیر» به اتهام نفی حكم صریح تورات ترور شد. این چالش درونی این رژیم تاكنون ادامه داشته است و جریان راست‌گرای حاكم بر دولت (اعم از لیكود، اسرائیل بیتنا و ...) برای تثبیت موقعیت خویش در پایگاه اجتماعی و انتخاباتی خود به دنبال بهره‌گیری از حمایت‌های جریان بسط محور داخلی این جامعه بود و در این میان تهاجم به غزه این هدف را تأمین می‌نمود.

دسترسی سریع