كتاب «مهارتهایی برای جهان در حال تغییر» نوشته آران استیپه با ترجمه حسین سبطی توسط انتشارات سروش به چاپ دوم رسید.
كتاب «مهارتهایی برای جهان در حال تغییر» نوشته آران استیپه با ترجمه حسین سبطی بهتازگی توسط انتشارات سروش به چاپ دوم رسیده است.
كتاب «مهارتهایی برای جهان در حال تغییر» قرار است راهنمای ایدههای عملی قابل اجرا برای آموزشدهندگان از والدین گرفته تا استادان دانشگاهها ارائه كند، اما قرار نیست راهنمایی یكطرفه و انعطافناپذیر باشد. هیچ روش ساده و تجربی وجود ندارد كه تعیین كند، آیا مهارتی خاص به دانشجویان كمك خواهد كرد، در شرایط آینده دنیا نجات پیدا كنند و موفق شوند؛ چراكه شرایط آینده مشخص و از پیش تعیین شده نیستند. برعكس، این كتاب قصد دارد، چشماندازهای متفكرانه و چندگانهای را كنار هم قرار دهد تا بحث را از تمركز محدود بر سیاست آموزشی متداول به سوی «مجموعههای مهارتی» قابل اجرا سوق دهد. این مجموعههای مهارتی اغلب نمیتوانند محدودیتهایی نظیر مشكلات محیطزیست، عدالت اجتماعی و ضعف كره زمین برای حفاظت از حیات بشر را مورد بررسی قرار دهند. احتمالات جایگزین هنگام مواجهه با واقعیتهای دنیای متغیر بیشتر دچار مشكل میشوند و به جمعبندی نیاز دارند، اما بدون اصلاح رویكرد گفتمانهای مسلط و بر اساس تلاشهای اندك گذشته برای تعریف سواد پایانی راه به جایی نخواهند برد.
هدف این كتاب گشایش مسیرهایی است كه پیشتر درباره آنها اندیشه نشده است و برخی از آنها قطعاً رد خواهند شد، اما برخی دیگر ارزش تحقیق بیشتر را دارند. شاید بخشهایی در این كتاب مطرح شوند كه قابل پذیرش یا رد كردن باشند، اما باتوجهبه شرایط دنیا میتوان گفت كه این روش بر سخنرانی بهصورت انتزاعی ارجحیت دارد. برای روشن شدن بیشتر این موضوع از سخن راشل كارسون (1962:16) استفاده میكنم كه گفت: «از افرادی كه بخشهایی از این كتاب را با مذاق خود متناسب نمیبینند، یا بر این باور هستند كه میتوانند برخی از استدلالهای آن را رد كنند، میخواهم به كلیت كتاب توجه داشته باشند. با مسائل خطرناكی مواجه هستیم و شاید خیلی دیر است كه منتظر شواهد مثبت این خطرات بمانیم.»
به منظور بیان كلیت كتاب، چیدمان آن طوری طراحی شده است كه خوانش آن را تسهیل كند، بخشهای كتاب بهطور پیوسته و پشت سر هم به مطالب و موضوعات مشابه بپردازند و ترتیب مطالب رعایت شود. این مقدمه نیز بررسی كوتاهی از كتاب است و همه فصلها و بخشهای كتاب را طبق ترتیب و بهصورت حروف ایتالیك بیان میكند.