گفتگو با كوروش زارعی مدیر مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری
زارعی در این برنامه در مورد كشف استعداد های حوزه نمایش در شهرستان ها با برگزاری جشنواره ها و كارگاه های آموزشی صحبت كرد و گفت :
در دو دوره گذشته گفتیم و به گوش نشست كه مسابقه ملیِ سراسری نمایشنامهنویسی اقتباسی «چهارراه» تلاشی است برای ایجاد و جلب دوباره توجه به جانِ «اقتباس» و مفهوم عملی آن، بالخاصه با دقت و تكیه بر ادبیات كهن این سرزمینِ سربلند و قدمتدار و صاحب تاریخ. لااقل در این گامهای نخست هدف ما همین است و همین خواهد بود تا سن بلوغ این مسابقه فرا رسد و ابعاد و پهنههایی جدید بیابد و امید كه تا آن هنگام دستمان پُر باشد از حاصل این دورخیز و تقلا و همدلی و همسلیقگی. توسعه فرهنگ و وسعتبخشی به رابطه ادبیات برآمده از یك خاك و مردمان سرزمینش راههای مختلفی دارد و توانهای متفاوتی میطلبد اما این كمینه ایده ما و توان ماست. امید كه به ثمر بنشید و باردیگر در چهارراهِ تلاقی «تاریخ»، «هنر»، «ادبیات» و «تئاتر» به گوهری برسیم كه جهانی در پی آن است: «جاودانگی با قلم در تاریخ».و اما بعد...
یكی از پیچیدهترین و با ارزشترین اشكال درامنویسیِ اقتباسی در طول تاریخ تئاتر و نمایشنامهنویسی رویكرد «تذكرهای» یا «زندگی نامهای» یا به اصطلاح فرنگیاش «بیوگرافیكال» بوده و هنوز هم هست؛ و البته دیرینهدارترین شكل درامهای تاریخ را هم از زاویهای میشود چنین نامگذاری كرد و در این دسته قرار داد كه یونان باستان به عنوان مهد تئاتر نخستین محصولات خود را در تاریخ با همین ویژگی ثبت كرده است؛ گیریم از مسیری متفاوت و كوره راههایی كم پشتوانهتر به خاطر ذات «سینه به سینه» بودن مرجع اقتباسشان.
دعوت دور سوم مسابقه سراسری چهارراه را اختصاص یافته به آثاری بدانید كه بر اساس زندگی شعرا و ادیبان ایرانی در تاریخ فرهنگ این كشور از سده پنجم تا یازدهم هجری قمری شكل گرفتهاند. دردانههایی كه نامش در فهرست زیر قرار گرفته و بدون اولویت می تواند مدنظر علاقمندان قرار بگیرد:
_ حكیم ابوالقاسم «فردوسی» توسی (قرن هفتم هجری قمری)
_ «ابومحمّد مُشرفالدین مُصلِح بن عبدالله بن مشرّف» متخلص به «سعدی» (قرن ششم هجری قمری)
_ «غیاثالدین ابوالفتح عُمَر بن ابراهیم خَیّام نیشابوری» (قرن پنجم هجری قمری)
_ «جمالالدین ابومحمّد الیاس بن یوسف بن زكی بن مؤیَّد» متخلص به «نظامی گنجوی» (قرن ششم هجری قمری)
_ «بهاءالدین محمد بن حسین عاملی» معروف به «شیخ بهایی» و با نام كامل «بهاءالدین محمد بن عزالدین حسین بن عبدالصمد بن شمس الدین محمد بن حسن بن عاملی جبعی (جباعی)» (قرون دهم و یازدهم هجری قمری)
_ «جلالالدین محمد بلخی» معروف به «مولوی»و با نام كامل «محمد بن محمد بن حسین حسینی خطیبی بكری بلخی» (قرن هفتم هجری قمری)
_ «فریدالدین ابوحامد محمد عطار نیشابوری» معروف به «عطار نیشابوری» (قرن هفتم هجری قمری)
_ «ابومعین ناصر بن خسرو بن حارث قبادیانی بلخی» معروف به «ناصر خسرو» (قرن پنجم هجری قمری)
او همچنین از برگزاری كارگاه های نمایشی برای هنرمندان شهرستان خبر داد و گفت :
این كارگاه ها با سنندج آغاز شده و به زودی در كل ایران برگزار خواهد شد.