قائم مقام معاون صدا در مراسم پاسداشت صادق رحمانیان شاعر معاصر و مدیر رادیو فرهنگ؛ رسانه رادیو همواره حضور بزرگان را ارج می‌نهد

همزمان با برگزاری سی و هشتمین دوره شب شاعر، مراسم پاسداشت صادق رحمانی شاعر معاصر و مدیر شبكه رادیویی فرهنگ، با حضور قائم مقام معاون صدا، جمعی از شاعران بنام كشور، اهالی فرهنگ و رسانه و تعدادی از مدیران و برنامه سازان رادیو، یكشنبه 26 ش

1396/06/27
|
11:02

به گزارش روابط عمومی معاونت صدا، مراسم پاسداشت صادق رحمانی شاعر معاصر و مدیر شبكه رادیویی فرهنگ، همزمان با برگزاری سی و هشتمین دوره شب شاعر با حضور نورالدین جعفری قائم مقام معاون صدا، جمعی از شاعران بنام كشور و اهالی فرهنگ و رسانه همچون محمد جواد محقق، دكتر محمدرضا تركی، شاعرانی چون عباس براتی پور، سعید یوسف نیا، مرتضی امیری اسفندقه، اسكندر صالحی، رضا شیبانی اصل، سید ضیاء الدین خالقی، مصطفی علیپور و علیرضا بهرامی، جمعی دیگر از نویسندگان و شعرا و تعدادی از مدیران و برنامه سازان رادیو، یكشنبه 26 شهریور در سازمان هنری رسانه ای اوج برگزار شد.
نورالدین جعفری قائم مقام معاون صدا ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مراسم گفت: اعتبار شعر و اهمیت آن بسته به محتوا و مضمون آن است، هر چقدر متعالی تر باشد، ماندگارتر است. امروز هم ضرورت جامعه ما در حوزه هنر و شعر توجه به گفتمان انقلاب اسلامی و موضوعات مرتبط با آن است كه این رسالت بر دوش شاعران نیز می‌باشد. وجوهی كه آقای رحمانیان نیز در اشعارشان به آنها پرداخته اند.
جعفری در تشریح اهمیت شعر و جایگاه شاعران در كشور تصریح كرد: به دلیل اهمیت شعر هرساله مقام معظم رهبری "مدظله العالی" در ایام ماه مبارك رمضان و همزمان با میلاد فرخنده كریم اهل بیت (ع)، با شاعران دیدار دارند كه رهنمودهای ایشان در این مراسم به منزله چراغ راه است. همچنین ایشان در ایام میلاد حضرت زهرا (س) نیز با شاعران آیینی و مداحان دیدار دارند كه نشان از اهمیت آن دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینكه رسانه رادیو به دلیل ویژگی هایی كه دارد همواره حضور بزرگان را ارج می‌نهد، خاطرنشان كرد: همواره در این رسانه شاهد حضور بزرگان هستیم، نویسندگان و گویندگانی كه در گذشته و اكنون در رادیو حضور داشته و دارند.
قائم مقام معاون صدا با بیان اینكه رسالت عمده شعرا و هنرمندان حفظ گفتمان انقلاب است، تاكید كرد: لازم است از موسسه هنری اوج نیز قدردانی كنیم كه در حوزه شعر آیینی فعالیت خوبی دارند و زمینه بازشناسی آثار گرانسنگ و ارزشی و خالقان آنها را فراهم می‌سازند. امروز نیز مراسم نكوداشت از شاعر گرانقدر جناب آقای رحمانیان را فراهم كردند.
جعفری در پایان ضمن آرزوی سلامتی برای صادق رحمانی شاعر معاصر و مدیر رادیو فرهنگ، افزود: همچنان كه تاكنون در زمینه شعر آیینی و دفاع مقدس موفق عمل كردند، انشاء الله شاهد ظهور آثار جدیدی در این حوزه از ایشان باشیم.
صادق رحمانیان نیز كه این نكوداشت برای وی به عنوان یكی از شاعران تاثیرگذار كشور برگزار شده بود در این مراسم سخنرانی كرد. وی كه در محافل شعری با نام صادق رحمانی شناخته می شود ضمن تشكر از حضور همه اهالی فرهنگ و شاعران گفت: شعری اثرگذار است كه سهمی در زندگی روزمره داشته باشد. شعر ما را از حقیقت، جنون، علم و منطق نجات می دهد. شعر هنر بزرگی است كه ما را به وطن اصلی یعنی حقیقت رهنمون می كند. شعر در واقع خانه ساختن در حقیقت است. زبان شاعرانه خانه حقیقت است.
رحمانیان در ادامه خاطرنشان كرد: دوستان عزیز من امروز صحبت های زیبایی كردند كه نشان از همدلی و همزبانی دارد. شعر باعث همدلی و هم داستانی می شود. شعر باعث حضور مشترك بین آدمها می شود. اگر شعر باعث همدلی و همزبانی نشود در واقع همان گفتار روزمره است.
وی با بیان اینكه همدلی و همزبانی و هم داستانی زمانی اتفاق می افتد كه ما با زبان و شعر عهدی تازه ببندیم و از عادات روزمره دست برداریم، تصریح كرد: اگر دوستان عزیز من امروز درباره شعر بنده سخن گفتند، نشان عهد بستن تازه ما شاعران با كلمات است. شاعران ذات اصیل حقیقت را آشكار می كنند كاری كه پیامبران می كردند، شاعر با طبیعت به گفتگو می پردازد. با طبیعت حرف می زند. یك نوع محادثه بین شاعر و طبیعت است و اگر این محادثه بین شاعر و طبیعت نباشد، دیگر شعر زبانی مرده است.
رحمانیان با اشاره به اینكه شعر در غوغای فناوری و جنون عقل در حاشیه قرار گرفته است، ادامه داد: شاعر غفلت های نوین را می‌زداید و ما از این غفلت ها برمی‌گرداند. شاعر در حقیقت كارش نامگذاری دوباره اشیاء و جهان است. شاعر انسان را به طبیعت اصیل انسان برمی گرداند. شاعر واسط بین زمین و آسمان است در زمانه ای كه پیامبران ظهور نمی كنند.
وی در پایان از زمانی كه در دوران طلبگی شاگرد حجت الاسلام حسن زاده آملی بود یاد كرد و گفت: من در زندگی خود خوش اقبال بودم كه از سوی حجت الاسلام حسن زاده آملی در دوران طلبگی تشویق شدم .
یوسف نیا شاعر و مدیر رادیو صبا نیز در این مراسم و در تشریح شخصیت صادق رحمانی گفت: صادق رحمانی شبیه شعرهایش بی تكلف و بی ریا و زلال و صمیمی است. صادق خودش شعر است، اهل ریا و تزویر نیست.
مدیر رادیو صبا در ادامه افزود: صادق هم مهربان و هم بلند نظر است. می توان گفت وی شاعرانه زیستن را خوب بلد است.
در این مراسم همچنین آقایان: رضا رسولی (عضو هیات مدیره انجمن قلم)، محمدرضا تقی دخت (شاعر و منتقد)، مرتضی امیری اسفندقه، سعید یوسف نیا ، اسكندر صالحی و رضا شیبانی اصل درباره شخصیت، اندیشه و زبان شعری محمد صادق رحمانیان سخنرانی كردند و بهروز رضوی گوینده پیشكسوت رادیو نیز بخش هایی از اشعار صادق رحمانی را در این مراسم بازخوانی كرد.
رضا رسولی (عضو هیات مدیره انجمن قلم) درباره شعر و اندیشه صادق رحمانی گفت: صادق رحمانی نماد شایسته سالاری در حوزه رسانه است. انتخاب شاعر بزرگی چون وی به عنوان مدیر رادیو فرهنگ، بهترین انتخاب رسانه است. در دوره ای كه با افزایش و تعدد رسانه ها مواجه ایم و افراد سعی می كنند از طریق رسانه های مجازی خود را مطرح كنند اما صادق رحمانیان زهد رسانه ای دارد كه این از ویژگی های قابل ستایش این شاعر است.
محمدرضا تقی دخت (شاعر و منتقد) در این مراسم گفت: دو نوع نگرش در گفتن شعر وجود داشته است: یكی نگاهی حافظانه كه در اشعار حافظ می بینیم و واقعیت را به بی واقعیت تبدیل می كند و نقش هنر در تلطیف انسان را به خوبی نشان میدهد و نگاه دیگر نگاه خیام وار است كه فارغ از خوشی ها همیشه با تلخی واقعیت روبرو می شویم و فرد را به سمت و سوی فكر كردن به مسائل بنیادی هستی سوق می دهد. وی افزود: صادق رحمانی شاعری است كه خواننده را با پرسش و مسئله مواجه می كند. در شعر دكتر صادق رحمانی نوعی گرایش به خیام مشهود است. شعر رحمانی در كنار زیبایی، پرسشگری دارد.
مرتضی امیری اسفندقه نیز كه بخشی از اشعار صادق رحمانی را برای حاضران خواند گفت: شعر دكتر رحمانیان اعجاز در ایجاز دارد. درباره شخصیت و منش دكتر رحمانیان سخن ها بسیار است كه به برخی از این ویژگی ها دوستان اشاره كردند و برای من هم افتخار بزرگی است كه چندین سال است با صادق دوست و همراه هستم.
در پایان این مراسم كه همسر و دو فرزند محمد صادق رحمانیان نیز حضور داشتند، از طرف سازمان هنری رسانه ای اوج از راضیه آخوندی همسر این شاعر تشكر و قدردانی شد. همچنین با اهدای لوح یادبود از سوی معاونت صدای رسانه ملی، مدیران رادیو فرهنگ و سازمان هنری رسانه ای اوج، از محمدصادق رحمانیان تقدیر و قدردانی شد.

دسترسی سریع