گفتگو با دكتر ستار خالقیان رئیس دانشگاه هنر شیراز و دبیر همایش
دكتر خالقیان در این برنامه گفت:
«ابن مقله»، در تاریخ هنر خوشنویسی نه تنها در ایران و جهان اسلام از جایگاه والایی برخوردار است، بلكه در سطح جهانی نیز این شخصیت ادبی-هنری جایگاه ممتازی دارد. و وی علاوه برخوشنویسی در فقه و حدیث و سیاست نیز دارای ابعاد شخصیتی قابل تامل است.همین سبب شد تا ما به سراغ چنین همایشی برویم. او در ادامه افزود :
یكی از اصلی ترین وظابف ما در دانشگاه هنر شیراز، معرفی مشاهیر است.
گفتنی است :ابوعلی محمدبن علی بن حسین یا حسن بن عبدالله، وزیر دستگاه عباسیان بوده و بیشتر زندگانی خود را در بغداد سپری كرده است؛ اما بخش عمدهای از زندگانی خود را در شهر شیراز به سر برده است. او برای زیبایی خط 12 قاعده معین كرد و 6 نوع خط، بهنامهای محقق، ریحان، ثلث ریحان، توقیع، رقاع و نسخ را اختراع كرد و دو اثر با عنوانهای رسالة فی علمالخط و القلم (محفوظ در دارالكتب قاهره) و رسالة فی میزان الخط (محفوظ در مكتبه عطّارین تونس) از خود به جا گذاشت كه در محورهای موضوعی این همایش، به مسائل مختلف در پیوند با این ادیب و هنرمند نامدار پرداخته شده است. قابل ذكر است :
برپایی نمایشگاه نمونههای خط ابنمقله و پیروان مكتب ابنمقله و برگزاری كارگاههای تخصصی در حوزهی خوشنویسی از دیگر ویژهبرنامههای پاسداشت ابنمقله شیرازی در دانشگاه هنر شیراز است.
خالقیان در ادامه گفت :
ما می توانیم صفت پدر خوشنویسی خاورمیانه را به ابن مقله نسبت دهیم به همین خاطر ما وظیفه داشتیم برای معرفی هنر غنی ایرانی اسلامی چنین همایشی را برگزار كنیم تا این مشاهیر عزیز را به دنیا و به ویژه دانشجویان معرفی كنیم.