بررسی «جشنواره كتاب دانشجویی» در رادیو فرهنگ

حامد علی اكبر زاده: جشنواره های تالیفات دانشجویی در زمینه جریان سازی ناموفق بوده اند.

1401/09/22
|
10:30

حامد علی اكبرزاده، دبیر جشنواره كتاب دانشجویی، در گفتگو با رادیو فرهنگ گفت: جشنواره های تالیفات دانشجویی در زمینه جریان سازی ناموفق بوده اند.
وی نقش جریان سازی جشنواره ها، خصوصا «جشنواره كتاب دانشجویی» را نامطلوب ارزیابی كرد و گفت: وقتی كیفیت كارها بویژه در تالیفات، آنچه باید باشد، نیست، طبیعتا جریان سازی هم اتفاق نمی افتد؛ البته در ترجمه از نظر كمی حركت پرشتاب است كه این البته موضوع مطلوبی نیست و متاسفانه جریان‌های فكری مختلف در كشور آثارشان ترجمه میشود و دراختیار مخاطبان قرار میگیرد درحالی كه خودمان بنیان‌های قدرتمند و ارزشمندی داریم كه مغفول مانده اند و امروز در حوزه علوم انسانی كتاب جریانساز در داخل كشور نداریم چه رسد به عرصه بین الملل.
وی همچنین با تاكید بر ضرورت حمایت از دانشجوی مولف گفت: این حمایت باید پیش از ورود دانشجو به دانشگاه صورت گیرد.
وی با تاكید بر ضرورت معرفی و تبلیغ و حمایت از جشنواره های تالیفات دانشجویی گفت: ما فن آوری نرمی را در این حوزه بكار گرفته ایم با عنوان «ابداع مسابقات كتاب و پایان نامه 3دقیقه ای» كه امید است بستری برای معرفی ایده های نهفته در كتابها و پایان نامه ها در قالبهای جدید، برای كاربردی و عملی شدن آنها در جامعه باشد، كه متاسفانه حمایت چندانی نشده است.
وی همچنین «سیر نزولی تولید آثار دانشجویی» را رد كرد و گفت: با افت كمی آثار دانشجویی موافق نیستم و پایین امدن آمار، ناشی از كاهش تعداد دانشجوها نسبت به دهه 70 و 80 است، و متاسفانه ما در علوم انسانی هم وزن سایر حوزه های علوم رشد نكرده ایم و بخش قابل توجه عوامل مربوط به سیاستگذاری ها در حوزه علوم انسانی است كه خوب عمل نشده است، لذا آثار دانشجویی خصوصا در حوزه تالیف هم رشد كیفی را شاهد نبوده است. در حوزه علوم انسانی ترجمه لازم است اما راهگشای مسائل جامعه ما نیست.

دسترسی سریع