همایش بین المللی هزاره شیخ جام چهارشنبه 22 تیر 1401 باهمكاری رادیو فرهنگ و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام، در شهر تربت جام برگزار می شود .
رادیو فرهنگ در راستای ماموریت این شبكه بهعنوان رسانه همراه با رویدادهای فرهنگی توجه به اینكه این همایش به صورت رسمی برگزار می شود ، بهطور ویژه اطلاع رسانی آنرا برعهده دارد.
در روزهای 22و 23 تیرماه نیز مراسم و نشست های این همایش بین المللی به طور زنده و مستقیم از این رادیو پخش می شود.
مراسم افتتاحیه صبح روز بیست و دوم با حضور شخصیتهای فرهنگی هنری و دولتی و با قرائت پیام رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور آغاز میشود و شب هنگام هم مراسم شب فرهنگی با اجرای برنامه های هنری و فرهنگی ادامه می یابد.
همایش بین المللی شیخ جامی با محوریت تأثیر آموزههای قرآن و حدیث در آثار شیخ جام، تأثیر اندیشههای شیخ جام در آسیای میانه و شبه قاره هند، سیمای شیخ جام در آثار و مقامات، پارسینویسی شیخ جام و چشماندازهای نثر وی، نسخهشناسی آثار شیخ جام، بررسی و تحلیل اشعار شیخ جام، آثار خانقاهی و خاندانی شیخ جام در طول تاریخ و جایگاه مجموعه معماری آرامگاهی شیخ جام در معماری عرفانی برگزار می شود و به همت رادیو فرهنگروی آنتن می رود.
پروفسور كمال الدین از كشور بنگلادش، عارف نورشاهی از پاكستان، حسن عباس از هند، علی تلمیزال از تركیه، دكتر عبدالغفور آرزو از افغانستان، و نیز دكتر یاحقی از ایران مهمانان ویژه و سخنرانان این همایش هستند.
معرفی شخصیت های علمی فرهنگی و هنری، و ایجاد حس خودباوری، هویت، اعتماد و عزت نفس به ویژه در نسل جوان و معرفی گذشته و سابقه غنی علمی فرهنگی و هنری ایران به جهان از اهداف نخستین همایش بینالمللی هزاره شیخ جام عالم و عارف نامدار ایران و جهان اسلام است.
همایش بین المللی هزاره شیخ جام در تاریخ 22و 23 تیرماه امسال با حضور مهمانان خارجی، كشوری، استانی و شهرستانی در تالارشهید ساربانی دانشگاه آزاد تربت جام برگزارمی شود و رادیو فرهنگ به طور زنده این مراسم را روی آنتن می برد.
گفتنی است ،شیخ الاسلام احمد ابن ابوالحسن جامی نامقی ترشیزی معروف به شیخ احمد جام در سال 427 – 440 هجری – در روستای نامق زاده شد. نیاكان او از نوادگان جریر بن عبدالله بودند. نام او با القابی كه به او دادهاند چنین است: شیخالاسلام ، قطبالاوتاد ، شیخ ابونصر احمد ژنده پیل. او را گاه پیر جام یا شیخ جام نیز نامیدهاند.
وی از عارفان و صوفیان بنام قرن پنجم و ششم هجری قمری است. زادگاه وی نامق از دیار ترشیز یا كاشمر فعلی بوده و مدفن وی در تربت جام میباشد. طول عمر وی را بیشتر مراجع 95 سال و بعضی 96 سال ذكر كردهاند.