كودك مسئولیت پذیر...

راهكارهای تربیت كودك مسئولیت پذیر، در برنامه «خشت اول» بررسی شد.

1401/03/30
|
08:17

طاهره سادات میر قائمی، دكترای تخصصی روانشناسی، در برنامه «خشت اول» با موضوع «مسئولیت پذیری در كودكی، نوجوانی و جوانی»، بهترین زمان برای شروع آموزش مسؤلیت پذیری برای كودك را 3سالگی دانست و گفت: والدین می‌توانند در آغاز 3سالگی با سپردن مسئولیتهایی چون تمیز و مرتب كردن اسباب بازی یا اتاق كودك به او، مسئولیت پذیری را به او آموزش دهند.
وی همچنین با تاكید بر اینكه والدین در مسیر آموزش مسؤلیت پذیری به كودك نباید مستبد و اقتدارگرا عمل كنند، افزود: والدین مستبد و دارای قوانین بی انعطاف، كودكان لجباز و كینه تور بار میاورند و والدین سختگیر و آرمانگرا و سواسی هم زمینه اضطراب و وسواس را در كودك ایجاد میكنند و حافظه و قدرت یادگیری كودك را كاهش می‌دهند.
وی با تاكید بر همراهی و همدلی با كودك درجریان انجام مسؤلیت كودك، گفت: باید با كودك همراه شد، نه اینكه روبروی كودك‌ قرار گرفت؛ حتی وقتی كه او كوتاهی یا اشتباهی كرده است باید برای جبران اشتباه و قصور با او همراه شد.
وی همچنین با تاكید بر ضرورت تناسب مسؤلیت با سن و توانایی كودك گفت: والدین آگاه در تعیین مسؤلیت برای كودك به سن و توانایی او توجه میكنند و برای انجام درست آن با او همدلی و همراهی میكنند.
وی همچنین عشق نامشروط و بیدریغ را ویژگی والدین آگاه دانست و گفت: والدین آگاه در ازای انجام مسؤلیت به كودك و نوجوان پادشاهای غالبا غیر مادی همچون بوسه، آغوش، و وقت گذاشتن برایش درنظر میگیرند و درصورت نیاز به تنبیه، دلایل قهر و آشتی و تنبیه را برایش توضیح می‌دهند و از ایجاد كینه و احساس منفی در كودك جلوگیری میكنند.
«خشت اول» در گروه تاریخ و اندیشه رادیو فرهنگ به نویسندگی و تهیه كنندگی «مریم یوسفی پور» و اجرای «فاطمه امجدیان» هر شنبه ساعت 12:00 روی موج اف ام ردیف 106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ پخش می‌شود.

دسترسی سریع