از ظهور گونه جدید زبان تا قابلیتی كه می‌تواند فارسی را ترویج كند!

مشاور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی معتقد است كه باید برای گفتمان كاربران در فضای مجازی یك الگوی صحیح طراحی شود.

1401/03/16
|
12:14

رضا ملكی مشاور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: زبان گفتگوی كاربران فضای مجازی گونه سوم در زبان است، زیرا هیچ شباهتی به زبان معیار و گفتار ندارد.

به گفته او زبان معیار، ویژگی‌ها و شاخص‌های خود را دارد، تغییر شكل این زبان در گفتمان‌های فضای مجازی هم تا حدی قابل پذیرش است، اما زبانی كه الان كاربران ایرانی در شبكه‌های اجتماعی با آن تكلم می‌كنند، نه زبان معیار است و نه زبان گفتار عامیانه فارسی؛ بلكه شكل سومی از زبان است كه هیچ نام و قواعد درستی هم ندارد و برای جلوگیری از نفوذ آن در زبان فارسی باید چاره اندیشی كرد.

ملكی راه حل پیشگیری از ترویج زبان فضای مجازی در بدنه زبان فارسی را الگوسازی می‌داند.

او معتقد است كه باید الگو‌های درست گفتمان در فضای مجازی برای نسل جوان ارائه كنیم تا گفتگو‌های آنان از قواعد زبان خارج نشود. زبان فارسی تاریخ و هویت ماست، بنابراین باید این میراث را ارج نهاد و به درستی صیانت كرد.

دنیای نوظهور كه می تواند مروج زبان فارسی باشد

به گفته سرپرست مركز مطالعات راهبردی و روابط فرهنگی سازمان ارتباطات اسلامی در صورت استفاده صحیح از فضای مجازی، این دنیای نوظهور می‌تواند دریچه‌ای برای ترویج زبان فارسی در عرصه بین الملل باشد. موضوعی كه در این چند سال كمتر مورد توجه قرار گرفته است.

او با اشاره به یكی از سیاست‌ها و اهداف جمهوری اسلامی كه گسترش زبان فارسی در عرصه بین الملل است، بیان كرد: امروزه گویشگران فارسی زبان و البته علاقه‌مند به ادبیات فارسی بسیاری در سراسر جهان وجود دارد كه ظرفیت‌ها و قابلیت‌های فضای مجازی می‌تواند به نشر آثار فارسی متناسب با بازار و نیاز خارج از كشور كمك كند.

ملكی می‌گوید نشر الكترونیك، كتاب الكترونیك، نشر كتاب گویا و ایجاد كتابخانه‌های مجازی به عنوان منابع ادبیات فارسی نقش بسیار مهمی در گسترش زبان فارسی در خارج از كشور دارد.

او تاكید كرد بحث آموزش زبان فارسی در فضای مجازی و به صورت شبكه‌های آموزشی از راه دور هم یكی دیگر از ابزار‌های ترویج زبان است. در حال حاضر مشتاقان بسیاری در خارج از كشور علاقه‌مند آموزش زبان و ادبیات فارسی هستند.

براساس اظهارات مشاور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، قابلیت‌های مجازی و زیست بوم‌های نوین فرهنگی كه مبتنی بر فضای مجازی است، می‌تواند مروج زبان فارسی در دنیا باشد.

دسترسی سریع